Uppstickaren som vill höja kaffekvaliteten

Sofiero kafferosteri använder Argus som CRM och säljstöd

Sofiero Kafferosteri är berättelsen om en veranda på Sofierovägen i Helsingborg. Det är också historien om ett passionerat gäng kaffedrickare som säger sig ha provat en miljon kaffekoppar för att lyfta kvaliteten i den svenska kaffebranschen.

Historien om Cafégo började 2015 när Jonas Scherp och några vänner träffades över en helg. Alla hade någon koppling till kaffebranschen och kände samma sak. Det hade hänt något med kaffekvaliteten de senaste åren. Det värsta var att konsumenterna inte reagerade på det.

”Därför bestämde vi oss för att göra något åt det. Vi är den lilla kaffeproducenten med den stora kunskapen som försöker nå ut via dagligvaruhandeln, restauranger och kontor. Tanken är fortfarande att höja och utveckla kaffekvaliteten i Sverige.”

Under de dagarna, på verandan på Sofierovägen i Helsingborg, lades grundes till Sofiero Kafferosteri och varumärket Cafégo.

Även om Cafégo bara har några år på backen är det inga nybörjare som står bakom det. Jonas Scherp är medgrundare och vd, och har tillsammans med kollegorna lång erfarenhet från branschen.

Han säger att det är roligt och väldigt lärorikt att ha startat ett kaffeföretag från noll, skapat ett varumärke och fått in det i matbutikerna trots den tuffa konkurrensen. Ett av många bevis på att de håller löftet om att höja kvaliteten kom när testsajten Smartson lät flera hundra människor provsmaka Cafégo. Av dem var det hela 87 procent som varmt kunde tänka sig att rekommendera kaffet till andra.

Sofiero Kafferosteri med kaffet Cafégo

Ett tryggt och enkelt system

För tre år sedan hamnade det första paketet Cafégo på hyllorna i en matbutik i Skåne.

”Då hade vi ett väldigt enkelt säljsystem. I takt med att vi växte behövde vi något bättre, men vi ville inte ha något som påstod sig vara det bästa och dyraste. Snarare var vi ute efter ett smidigt system, som framförallt skulle vara enkelt att använda för säljarna.”

Jonas Scherp förklarar att det är enormt viktigt med verktyg som bara funkar. De har varken tiden eller resurserna att lägga på att lösa problem. De vill kunna fokusera på att sprida sitt kaffe till världen.

”Eftersom vi är ett mindre bolag får jag jobba med precis allt, från inköp och logistik till marknad och försäljning, vilket är otroligt givande men också utmanande. Det gör att jag behöver ha koll på detaljerna, vilket Argus hjälper till med. Vi kan jobba mycket mer strukturerat och planerat, och ha en bättre uppföljning.”

Peter Norgren är vd på Nordman & Co. Han säger att det är fantastiskt roligt att äntligen få samarbeta med Jonas. ”Vi lärde känna varandra eftersom vi tidigare arbetade i samma byggnad. Redan då trodde jag väldigt mycket på honom. Han har mycket att ge. Så att vi nu får chansen att hjälpa honom bygga upp säljkåren i hans eget företag känns väldigt kul.”

Det var just den tidigare kontakten som gjorde att Jonas Scherp visste att Nordman hade rätt tekniska muskler och ett riktigt bra system, som han beskriver det. Att det är ett mindre och väldigt engagerat bolag.

”Det är den kombinationen som känns trygg. Att vi vet att systemet ständigt utvecklas och att supporten finns där om vi behöver den. Eftersom vi jobbar med högkvalitetskaffe blir det även viktigt för oss att jobba med kvalitetsleverantörer, som Nordman. Det bygger en kedja som vi rakt igenom kan vara stolta över.”

Frågor?

Hör av dig

Skicka ett mejl

LarsErik Hoflund
Senior key account manager
larserik.hoflund@nordman.se

Peter Norgren
Vd
peter.norgren@nordman.se

Ring oss

08-442 45 80 (växel)

Hälsa på & skicka post

Nordman & Co
Smidesvägen 10
171 41 Solna

Nordman & Co
Västergatan 11
941 33 Piteå

Sociala medier